Over mij

“Het mooiste licht vind je rondom zonsopkomst en zonsondergang. Op deze momenten ben ik dan ook regelmatig aan het fotograferen”

Fotograaf Jan Koppelaar

Mijn naam is Jan Koppelaar (1984) en sinds 2011 ben ik een enthousiast landschapsfotograaf. Daarvoor had ik een analoge camera (Minolta) en een eerste digitale spiegelreflexcamera (Sony A100), maar ik deed er niet zoveel mee. Vanaf 2011 ben ik actiever gaan fotograferen. De techniek heb ik mijzelf aangeleerd door veel naar andere foto’s te kijken, vakbladen te lezen en vooral door het doen! Inmiddels draag ik mijn kennis over door middel van workshops. Tevens word ik steeds meer gevonden voor opdrachten.

Mijn foto’s kenmerken zich door het warme licht. Deze zijn meestal te vinden rondom de zonsopkomst of zonsondergang. Op deze tijdstippen ben ik dan ook regelmatig aan het fotograferen om zo het mooiste licht te kunnen vangen. Hierdoor krijgen mijn foto’s een ‘warme uitstraling’. Verder vind ik het belangrijk dat een foto een krachtige compositie heeft, zodat een foto aantrekkelijk blijft om naar te kijken.

Met mijn foto’s wil ik laten zien hoe mooi de wereld is. Niet alleen in het buitenland, maar zeker ook in Nederland! Hoewel fotografie voor mij een vorm van kunst is, probeer ik altijd de werkelijkheid van het moment te benaderen. Natuurlijk zit daar ook een deel eigen inbreng in om zo de schoonheid van deze wereld te accentueren. Op deze manier wil ik bijdragen aan mijn missie om de schoonheid van deze wereld te behouden!