Kennisbank


Inmiddels draag ik graag mijn kennis en visie op fotografie over aan anderen. Dit kan doormiddel van mijn workshops en de lezingen die ik geef. Maar ook deel ik graag mijn expertise door middel van tips en tutorials. Op deze manier kan je ze rustig lezen of bekijken, soms even stopzetten en zelf uitproberen. Hieronder zie je drie mogelijkheden om je te laten inspireren. Klik op de links voor meer inspiratie!

 

Waiting for water
Waiting for water

Tips:

Op mijn pagina staan diverse tips die belangrijk zijn voor het maken van mooie foto's. Deze lopen uiteen van compositie tot witbalans, van scherpte tot het histogram. Regelmatig worden tips geactualiseerd en de pagina met nieuwe tips uitgebreid. 

 

Tutorials:

Door middel van mijn tutorial-beelden neem ik je mee tijdens de voorbereiding op het fotograferen, het fotograferen zelf en/of de nabewerking. Ik laat zien hoe ik het fotograferen aanpak en  wat uiteindelijk het resultaat is geworden. In sommige video's neem ik je mee in het bewerkingen van mijn foto's via Adobe Lightroom en Adobe Photoshop. 

 

Video's:

Met mijn drone maak ik, naast het fotograferen, regelmatig beelden van het gebied waar ik ben. Met deze beelden wil ik je inspireren voor het gebied en de diversiteit van het Nederlandse landschap laten zien.

FOTO VAN DE MAAND

Foto van de maand: mei 2023
Nat weiland

WIE BEN IK?

Mijn naam is Jan Koppelaar (1984) en ben vanaf 2011 een enthousiast hobbyfotograaf. In 1999 kreeg ik mijn eerste analoge spiegelreflexcamera. Vanaf 2011 ben ik steeds serieuzer mijn hobby aan het uitoefenen. Ik ben een autodidact. Dat wil zeggen dat ik de techniek mezelf heb aangeleerd door veel naar foto's van anderen te kijken, maar ook door veel foto's te maken.

Ik woon in de Alblasserwaard. Een ....

FOTO VAN HET JAAR 2022

klik voor grotere foto!
Een deken van mist