Kennisbank

Inmiddels draag ik graag mijn kennis en visie op fotografie over aan anderen. Dit kan door middel van mijn workshops en de lezingen die ik geef. Maar ook deel ik graag mijn expertise door middel van tips en tutorials. Op deze manier kan je ze rustig lezen of bekijken, soms even stopzetten en zelf uitproberen. Hieronder zie je drie mogelijkheden om je te laten inspireren. Heb je een vraag? Stel hem gerust!

De Sluis van Hindeloopen (Friesland, Nederland) tijdens de avond. Een mooi stukje van dit even zo fraaie stadje. Alles ademt nostalgie.

Tips

Op mijn pagina staan diverse tips die belangrijk zijn voor het maken van mooie foto’s. Deze lopen uiteen van compositie tot witbalans, van scherpte tot het histogram. Regelmatig worden tips geactualiseerd en de pagina met nieuwe tips uitgebreid. Met deze tips hoop ik je te helpen bij het fotograferen. Heb je een vraag, stel hem gerust!

Golden mill is gefotografeerd bij de Kinderdijkse molen. De zon ging erg mooi onder, waardoor de wolken en landschap mooi kleurden. Een fraai moment om op Unesco Werelderfgoed Kinderdijkse molens te fotograferen.

Tutorials

Door middel van mijn tutorial-beelden neem ik je mee tijdens de voorbereiding op het fotograferen, het fotograferen zelf en/of de nabewerking. Ik laat zien hoe ik het fotograferen aanpak en wat uiteindelijk het resultaat is geworden. In sommige video’s neem ik je mee in het bewerkingen van mijn foto’s via Adobe Lightroom en Adobe Photoshop. 

'Golden sky' is gefotografeerd op de Zuiderheide nabij Hilversum (Noord-Holland, Nederland). De zon kwam schitterend op, al verdreef hij de grondmist, maar de sfeer was erg mooi. Door de boom wordt het inmiddels felle zonlicht gebroken. De heerlijke tekening in de lucht geeft een fraai geheel. Het paars goud, de bloeiende heide, werkt zeker mee aan dit schitterende landschap.

Video's

Met mijn drone maak ik, naast het fotograferen, regelmatig beelden van het gebied waar ik ben. Met deze beelden wil ik je inspireren voor het gebied en de diversiteit van het Nederlandse landschap laten zien.