Fotografie · 26. maart 2019
Een goede voorbereiding is het halve werk luidt het spreekwoord. Echter gaat dit met fotografie niet helemaal op. Binnen landschapsfotografie zit altijd een onzekere factor; het weer. Natuurlijk kun je het weer voorspellen en hierop anticiperen. Maar het weer blijft grillig en kan zomaar omslaan. Moet je daarom maar niet voorbereiden en ter plekke maar kijken hoe de situatie is?

Fotografie · 22. december 2018
Steeds vaker wordt de smartphone gebruikt om snelle momenten te fotograferen. Maar is de smartphone hiertoe in staat? Of is het toch beter om de 'klassieke camera' voortdurend om je nek te hebben?

Fotografie · 21. maart 2018
Een februari 2018 raasde een Siberische beer over Nederland. Vrieskou van -8 graden, gecombineerd met harde wind, leverde een gevoelstemperatuur van -18 graden op. Geen weer om te fotograferen zou je zeggen. Toch ben ik 's morgens vroeg opgestaan om in alle vroegte naar vuurtoren Paard van Marken te gaan. Ik had de avond ervoor namelijk een filmpje voorbij zien komen dat er kruiend ijs op het Markermeer lag. In deze blog vertel ik het verhaal achter deze foto!

FOTO VAN DE MAAND

Foto van de maand: November 2019
Mistig Burg Eltz

WIE BEN IK?

Mijn naam is Jan Koppelaar (1984) en ben vanaf 2011 een enthousiast hobbyfotograaf. In 1999 kreeg ik mijn eerste analoge spiegelreflexcamera. Vanaf 2011 ben ik steeds serieuzer mijn hobby aan ...

FOTO VAN HET JAAR 2018

klik voor grotere foto!
Belgische Ardennen