Workshop smartphone fotografie


De smartphone wordt steeds vaker gebruikt als fotocamera. De reden? De smartphone heb je altijd bij je en de camera is relatief eenvoudig te bedienen. Een smartphone is geen fotocamera. Hoe maak je dan toch mooie, onderscheidende foto's die je thuis trots kunt laten zien?

 

In deze workshop neem ik je mee in het maken van een goede smartphonefoto. Een belangrijk onderdeel van deze workshop zijn technieken die toepasbaar zijn om goede foto's te kunnen maken. Verder gaan we praktisch aan de slag om de theorie in de praktijk te brengen. 

 

Waarom deze workshop?

  • Je leert kijken naar je omgeving en de bepaling van een goede compositie
  • Je leert technieken om dieptewerking in je foto te krijgen
  • Je leert het hoe standpunten het verschil kan maken 
  • Je leert hoe en waar je scherp kunt stellen
  • Je leert mogelijkheden van de gratis app Snapseed
  • Vanwege de kleine groep is er voldoende persoonlijke aandacht
  • Theorie en Praktijk worden afgewisseld
  • Tips en tricks om nog betere foto's te kunnen maken.

 

Hoe ziet de workshop eruit? 

We verzamelen bij het beginpunt. Daar doen we kort een voorstelrondje. Tevens kijken we vooraf met welke verwachtingen deelnemers naar de workshop zijn gekomen. Na de kennismaking wordt de theorie uitgelegd. Daarbij worden tips en trucs gegeven. Na de theorie lopen we door het gebied of de stad. Op schillende punten kan de theorie in de praktijk gebracht worden. Er zal genoeg persoonlijke aandacht zijn voor uw vragen. Tussendoor zullen foto's van elkaar bekeken en besproken worden. Hierdoor leren we van elkaar en leer je bewust te worden waarom en op welke wijze je een foto maakt. Aan het einde van de workshop bekijken we de mogelijkheden van de gratis fotobewerkingsapp 'Snapseed'. 

 

Voor wie is de workshop?

Deze workshop is voor enthousiaste, beginnende fotografen die meer uit hun smartphonefoto's willen halen. Kennis van technische aspecten van fotografie is daarom niet nodig. Om iedereen voldoende aandacht en begeleiding te kunnen geven, hanteren we een groepsgrootte van maximaal 10 deelnemers per workshop.

 

Praktische informatie:

Datum eerstvolgende workshop:

Duur van de workshop:

Locatie:

Deelnemers:

Prijs:

 

Benodigdheden:

Zaterdag 18 februari 2023

13.00 t/m 15.00 uur

Gorinchem (Verzamelen: Buiten de Waterpoort 2. Let op: Betaald parkeren!)

6 tot 10 deelnemers

€ 45,00 per deelnemer

 

Smartphone met volle accu. Neem eventueel een powerbank mee. 

Indien nodig: warme kleding en goede schoeisel.


FOTO VAN DE MAAND

Foto van de maand: mei 2023
Nat weiland

WIE BEN IK?

Mijn naam is Jan Koppelaar (1984) en ben vanaf 2011 een enthousiast hobbyfotograaf. In 1999 kreeg ik mijn eerste analoge spiegelreflexcamera. Vanaf 2011 ben ik steeds serieuzer mijn hobby aan het uitoefenen. Ik ben een autodidact. Dat wil zeggen dat ik de techniek mezelf heb aangeleerd door veel naar foto's van anderen te kijken, maar ook door veel foto's te maken.

Ik woon in de Alblasserwaard. Een ....

FOTO VAN HET JAAR 2022

klik voor grotere foto!
Een deken van mist